10.10.2019 14:15

Waanzinnige start De Jong ook terug te zien in minuten

Begin dit seizoen heerste de vraag of Frenkie de Jong goed genoeg zou zijn voor de basiself van FC Barcelona. Nu ongeveer het eerste kwart van het seizoen er opzit, kunnen we die vraag beantwoorden: De Jong is goed genoeg voor Barça's basis. 

Vrijwel op iedereen heeft de voormalig speler van Ajax een uitstekende indruk gemaakt in zijn eerste maanden bij de Catalaanse club. Zo waren er lovende kritieken op de spelmaker na zijn optreden tegen Sevilla FC afgelopen weekend. Het Spaanse Marca beweerde zelfs dat De Jong in een té hoog tempo speelt voor Barcelona. "Hij heeft zichtbaar last van het gebrek aan beweging van zijn ploeggenoten wanneer hij in balbezit is. Frenkie wil het spel versnellen, maar Barça speelt onder Valverde op een heel ander tempo dan hij."

Tegen Sevilla mocht De Jong uiteraard weer aan de aftrap verschijnen. Opvallend is dat hij als verdedigende middenvelder werd geposteerd en dus Busquets, afgelopen jaren dé man vlak voor de verdediging bij Barcelona, op de bank hield. Later in het duel werd de routinier ook nog ingebracht en speelden ze samen op het middenveld, maar het is veelzeggend hoe de verhoudingen liggen. De Jong is een grote meneer bij Barcelona.

Dat tonen ook de cijfers. Bij zijn nieuwe Spaanse werkgever is er namelijk slechts één veldspeler die meer minuten maakte dan De Jong. Centrale verdediger Piqué speelde elke minuut in alle competitiewedstrijden dit seizoen en miste ook geen seconde van de Champions League-duels (net als keeper Marc-André Ter Stegen). De Jong miste nog geen enkele wedstrijd, maar begon in de Primera División wel eenmaal op de bank en in twee duels werd hij voortijdig naar de kant gehaald.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner