12.10.2019 09:53

Ronaldo één goal verwijderd van magische mijlpaal

Cristiano Ronaldo nam Portugal vrijdagavond weer bij de hand. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg was hij eenmaal trefzeker. De Portugese vedette scoorde liefst negen goals in zijn laatste vijf duels voor zijn land. Voor Portugal liep de avond iets stroever dan verwacht. Ondanks dat werd Luxemburg met 3-0 aan de kant gezet.

Voor Ronaldo had de avond nog mooier kunnen zijn, maar daar had hij één extra goal voor nodig. De Portugees staat op 699 goals in zijn imposante loopbaan en dus nadert de magische grens van 700. Voor zijn 699 doelpunten had hij 973 wedstrijden nodig, wat betekent dat hij iedere 112 minuten heeft gescoord. Met dit adembenemende aantal aan goals is hij de zesde topscorer in de geschiedenis van voetbal. Vijf legendes gingen hem voor.

Vijf legendes die Ronaldo voorblijven

  1. Josef Biscan (Oostenrijk) - 805 doelpunten
  2. Pelé (Brazilië) - 779 doelpunten
  3. Romário (Brazilië) - 748 doelpunten
  4. Ferenc Puskás (Hongarije/Spanje) - 709 doelpunten
  5. Gerd Müller (Duitsland) - 701 doelpunten

Tekst gaat verder onder de foto

Silva
Voor Bernardo Silva zijn het ook mooie tijden bij de nationale ploeg. Tegen Luxemburg maakte hij de openingstreffer. In zijn laatste drie wedstrijden voor Portugal was hij direct betrokken bij vijf goals. Met een doelpunt en assist tegen Servië en twee assists tegen Litouwen heeft hij na de wedstrijd tegen Luxemburg zijn visitekaartje bij het Portugese elftal zeker afgegeven. De behendige buitenspeler speelde vrijdagavond interland nummer 39. Hierin maakte hij vijf doelpunten en gaf hij twaalf assists.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner