13.10.2019 10:05

Oranje stevent af op karigste debutantenjaar sinds 2002

Ronald Koeman maakt er bij zijn selectieprocedure geen geheim van graag gebruik te maken van een redelijk vaste selectie. Voor nieuwelingen in Oranje was tot op het heden nog maar zeer weinig plek. Nederland stevent af op het laagste aantal debutanten in zeventien jaar.

Donyell Malen was de enige speler die dit kalenderjaar zijn eerste minuten maakte voor het Nederlands elftal. Dat deed hij met veel succes tegen Duitsland, door zijn land op voorsprong te schieten. Daarna kwam de aanvaller van PSV ook nog in actie tegen Estland en Noord-Ierland.

Het lijkt voorlopig bij die ene debutant te blijven, tenzij het onwaarschijnlijke scenario zich voordoet dat Marco Bizot zondagavond minuten maakt tegen Wit-Rusland. In 2002 was er voor het laatst maar één debutant in Oranje in een heel kalenderjaar. Bondscoach Dick Advocaat haalde destijds alleen Andy van der Meijde als nieuweling bij zijn selectie.

Roep om AZ-talenten
Na het duel tegen Wit-Rusland sluit Nederland midden november de kwalificatie af tegen Estland en Noord-Ierland. Dan moet Koeman voor de laatste keer in 2019 een selectie samenstellen. De roep om de smaakmakers van AZ toe te voegen aan het team neemt toe: Calving Stengs, Myron Boadu en Teun Koopmeiners. Het trio liet zich dit weekend nog gelden in Jong Oranje, door de volledige productie tegen Jong Portugal voor hun rekening te nemen (4-2).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner