14.10.2019 07:30

Oranje met zeer lange zegereeks naar einde kwalificatie

Het Nederlands elftal speelt over een maand de laatste twee wedstrijden van de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap 2020. Ondanks het povere spel van afgelopen week, steekt Oranje in blakende vorm.

Overtuigen deed de ploeg van Ronald Koeman allerminst tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland, echter sleepte Nederland in beide duels de overwinningen over de streep. Het zorgde ervoor dat Oranje al vier achtereenvolgende zeges boekte en het is alweer vijf jaar geleden dat dit voor de laatste keer gebeurde. In 2014 won de ploeg van Louis van Gaal de vriendschappelijke duels van Ghana en Wales en daaropvolgend van Spanje en Australië tijdens het Wereldkampioenschap.

De reeks van vier overwinningen van Oranje in 2019 en 2014:

 • 2019
  4-2 vs. Duitsland
  4-0 vs. Estland
  3-1 vs. Noord-Ierland
  2-1 vs. Wit-Rusland
   
 • 2014
  1-0 vs. Ghana
  2-0 vs. Wales
  5-1 vs. Spanje
  3-2 vs. Australië

Altijd aanwezig: De Ligt
Juventus-verdediger Matthijs de Ligt was misschien wel de speler die de meeste kritiek te verduren kreeg tijdens de interlands met Noord-Ierland en Wit-Rusland. De twintigjarige mandekker speelde in beide duels negentig minuten en door de afwezigheid van Memphis Depay tegen de Wit-Russen is De Ligt nu de enige die in elke wedstrijd onder bondscoach Koeman speeltijd kreeg. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner