15.10.2019 10:45

Aantal 'thuisduels' van Oranje op EK ligt aan Roemenië

Het Europese Kampioenschap van 2020 wordt niet afgewerkt in één of twee landen, zoals we dat normaliter gewend zijn. Ter ere van het zestigjarig bestaan van het toernooi wordt het EK eenmalig afgewerkt in twaalf gaststeden in evenveel landen. 

Van Azerbeidzjan tot Spanje, met daartussen ook Nederland als gastland. De Johan Cruijff ArenA is één van de stadions waarin gespeeld gaat worden. Naast Amsterdam zijn dat ook Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Baku, München, Rome, Sint-Petersburg en Londen. In die laatste stad vindt ook de finale plaats. 

Twee of drie duels in Amsterdam?
Nederland speelt, mocht het zich plaatsen voor het EK, sowieso minstens twee van de drie groepsduels in Amsterdam. Dat gebeurt indien de Roemenen zich net als Oranje plaatsen voor het eindtoernooi. De ploeg van Ronald Koeman werkt drie wedstrijden af in de Johan Cruijff ArenA mocht Oranje zich wél en Roemenië zich niet plaatsen voor het EK. 

Voortgang Roemenië
De ploeg van Cosmin Contra, die afgelopen week nog met 0-3 won van de Faroer Eilanden, bezet de derde plek in Groep F. De Roemenen staan één punt achter Zweden en zes achter Spanje. Alles is dus nog mogelijk voor dat land. Er staan nog drie duels geprogrammeerd voor Roemenië, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Noorwegen aanstaande dinsdagavond. Over een maand sluit het Slavische land de poule af met wedstrijden tegen Zweden en Spanje.

Resterend programma en stand van zaken in Groep F

Klik hier of op de afbeelding om naar Groep F te gaan.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner