13.11.2019 08:45

De Jong kan EURO kwalificatie afsluiten als de allerbeste

De spelers die meedoen aan de kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap van 2020 worden op basis van hun prestaties ingedeeld in een statistiekenklassement. Nederland domineert met vier spelers in de top vijf.

Voor elke linie, van doelman tot voorhoede, zijn er bepaalde criteria opgesteld om punten te scoren. Zo is het voor de keeper en verdediger belangrijk om de nul te houden, moet een aanvaller beslissend zijn en de middenvelder met passes strooien. Dat doen de spelers van bondscoach Ronald Koeman naar behoren. Frenkie de Jong was tot de recente Oranje-duels speler die de meeste punten ontving van de UEFA. Een maand geleden in het kwalificatieduel met Duitsland was de middenvelder van FC Barcelona ijzersterk, met onder meer een doelpunt, acht onderscheppingen en een passnauwkeurigheid van 92 procent. Ook tegen Estland liet De Jong zich gelden. 

Memphis Depay presteerde in het recente duel tegen Noord-Ierland beter op basis van de statistieken en heeft daarom het stokje als leider van het klassement van De Jong overgenomen. De Oranje-aanvaller kan zijn positie in de laatste twee duels met de Noord-Ieren en Esten vanwege een blessure wellicht niet verdedigen. Daarnaast staan ook Matthijs de Ligt en Jasper Cillessen staan ook nog binnen de top vijf van het statistiekenklassement van de UEFA. Alleen Jordan Pickford is te gast op het Nederlandse feestje. De Engelse doelman is terug te vinden op de derde plaats. Virgil van Dijk scoort met een tiende plek ook nog hoog in het klassement.

De top 5 van het UEFA-klassement:

  1. Memphis Depay - 2332 punten
  2. Frenkie de Jong - 2240 punten
  3. Jordan Pickford - 2108 punten
  4. Matthijs de Ligt - 1927 punten
  5. Jasper Cillessen - 1730 punten

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner