17.10.2019 13:00

De Jong zorgt voor vertraging van Rakitić' jacht op Cocu

In zijn eerste vijf seizoenen speelde de Kroaat Ivan Rakitić gemiddeld 54 wedstrijden in het shirt van FC Barcelona. Echter is zijn status van basisklant veranderd in wisselspeler, dit seizoen had Rakitić immers nog maar één basisplaats. 

Daarnaast deed hij mee in slechts zes van de tien officiële duels van Barcelona, flink onder het gemiddelde van de 31-jarige middenvelder. Dat heeft alles te maken met de komst van Frenkie de Jong. De Oranje-international kwam afgelopen zomer over van Ajax. De spelmaker deed als enige samen met Piqué sinds zijn komst in alle wedstrijden van de Catalaanse ploeg in de Primera División en Champions League mee. Het grootste slachtoffer van de komst van De Jong is dus Rakitić. 

Voor dit seizoen leek het vast te staan dat de routinier zou opschuiven op de lijst van spelers met de meeste wedstrijden namens FC Barcelona, maar de komst van De Jong heeft dit in de war gebracht. De Kroaat staat nu op plaats vijf, maar heeft Phillip Cocu in het vizier. De Nederlander speelde tussen 1998 en 2004 liefst 297 duels in het shirt van Blaugrana. Rakitić staat op op 274 wedstrijden en heeft er dus nog 24 nodig om Cocu te overtreffen. Lionel Messi is uiteraard de onbedreigde nummer één van de lijst. De Argentijn bereikt bijna de mijlpaal van 700 duels, want staat nu op 692 wedstrijden. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner