18.10.2019 10:00

De 5: Real Madrid-huurlingen die nu elders uitblinken

Elke vrijdag om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Naast Jesús Vallejo, Andriy Lunin en Borja Mayoral heeft Real Madrid nog een aantal grote talenten verhuurd. Op die vijf spelers zoomen wij deze week in. 

1: Achraf Hakimi (20)
Ineens stond de Marokkaanse vleugelverdediger veelvuldig in de basis bij Real Madrid in het seizoen 2017/18. De Koninklijke zag Hakimi ontwikkelen, maar stalde hem toch voor twee seizoenen bij Borussia Dortmund. Daar maakt de twintigjarige nu vlieguren op de rechter- of linkerflank. Vorig seizoen kwam hij tot 21 Bundesliga-optredens, dit seizoen deed Hakimi mee in alle 7 competitieduels. 

2: Takefusa Kubo (18)
In Japan stond Kubo bekend als een enorm groot talent en dat potentieel herkende Real Madrid ook in de aanvallende middenvelder. Zodoende werd hij deze zomer overgenomen van FC Tokyo. Hoewel hij nog geen minuut speelde in het maagdelijk wit etaleerde hij al wel meermaals zijn kunsten op de training. De spelers van Real Madrid gaven eerder al eens aan dat de lichtvoetige Japanner niet te stoppen is. Dit seizoen speelt hij op huurbasis bij Real Mallorca in de Primera División. 

3: Martin Ødegaard (20)
In Nederland kenden we Ødegaard al langer natuurlijk. De Noorse middenvelder speelde namelijk anderhalf jaar in het shirt van sc Heerenveen en daarna nog een seizoen namens Vitesse. Ajax werd vervolgens aan hem gelinkt, maar Real Madrid wilde de creatieveling niet definitief van de hand doen. Daardoor is hij dit seizoen verhuurd aan competitiegenoot Real Sociedad. Ødegaard is dé sensatie in de Spaanse competitie en creëerde bovendien de meeste kansen van alle spelers. 

4: Sergio Reguilón (22)
Sevilla FC haalde dit seizoen een recordaantal nieuwelingen, waaronder Oranje-international Luuk de Jong. Voor de linksbackpositie huurde de club uit Andalusië Reguilón van Real Madrid. De Spanjaard verdrong vorig seizoen Marcelo nog uit de basis, maar sinds de terugkeer van Zinédine Zidane was de Braziliaan weer zeker van zijn plek. Bij Sevilla is Reguilón in ieder geval een vaste waarde en doet hij het uitstekend.

5: Dani Ceballos (23)
Er is naar verluidt geen optie tot koop bedongen door Arsenal FC, maar daar zal de Premier League-club nu al van balen. Ceballos is namelijk één van de beste spelers dit seizoen bij The Gunners. Zo trok hij het spel tijdens zijn debuut direct naar zich toe met de meeste passes, gecreëerde kansen, balveroveringen, tackles, duels gewonnen en schoten op doel. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner