19.10.2019 11:19

Maestro Di María heeft alleen Mbappé voor zich als MVP

Paris Saint-Germain boekte vrijdagavond een ruime overwinning bij OGC Nice (1-4). Ángel Di María was de grote man bij de Parijzenaren. Met twee doelpunten nam hij de helft van de doelpuntenproductie voor zijn rekening. Hiermee zette hij zijn doelpuntentotaal in het kalenderjaar 2019 op dertien in de Franse competitie.

Naast dertien goals gaf Di María ook zeven assists. Zodoende is hij in de Ligue 1 bij twintig doelpunten direct betrokken geweest in 2019. Er is slechts één iemand in hetzelfde tijdsbestek in de Franse competitie bij meer treffers betrokken geweest: Kylian Mbappé. Het twintigjarige supertalent maakte in 2019 22 treffers en was 6 keer aangever. Tegen OGC Nice liet Mbappé ook van zich spreken. In minuut 83 betrad hij het veld, waarna hij met een doelpunt en een assist op Mauro Icardi weer van het veld stapte.

Zoals verwacht gaat Paris Saint-Germain ruimschoots aan kop in de nationale competitie. Na tien wedstrijden heeft de Franse landskampioen 21 keer gescoord. Gek genoeg zien we geen van de grote mannen van Thomas Tuchel terug in de lijst van MVP's in de Ligue 1 in dit seizoen. Die lijst wordt na negen speelrondes aangevoerd door Victor Osimhen, de Nigeriaanse spits van Ajax' Champions League-tegenstander Lille OSC.