22.10.2019 07:00

Europese opponenten kennen succesvol weekend

Ajax, Feyenoord, PSV en AZ Alkmaar treden doordeweeks aan voor Europees voetbal. Alle tegenstanders hebben hun wedstrijden dit weekend gewonnen en gaan met een goed gevoel de duels met de Nederlandse clubs aan.

Engels Chelsea FC
De tegenstander van Ajax won zaterdagmiddag van Newcastle United: 1-0. Marcos Alonso werd ruim een kwartier voor tijd de matchwinner. Opmerkelijk is dat onder manager Frank Lampard de Engelsen weer terugkeren in de opstelling van Chelsea. Tegen Newcastle United stonden er vijf Engelsen in de basis (Fikayo Tomori, Ross Barkley, Mason Mount, Tammy Abraham en Callum Hudson-Odoi), wat al sinds 2013 niet meer was voorgekomen. Het doorgaans vreemdelingenlegioen van de Londenaren krijgt onder Lampard weer een Engels gezicht.

BSC Young Boys haalt uit
BSC Young Boys, tegenstander van Feyenoord, heeft een simpele zege geboekt op laagvlieger Neuchâtel Xamax FCS: 4-1. De Zwitsers zijn vooralsnog goed op schot in de competitie. In 11 duels werd het net al 26 keer gevonden. Feyenoord scoort met 19 treffers in 10 wedstrijden beduidend minder makkelijk.

AZ gewaarschuwd
De defensie van AZ is gewaarschuwd voor Marin Tomasov. De spits van FC Astana was belangrijk voor zijn ploeg bij de 3-1 zege op koploper Kairat Almaty. Tomasov bracht zijn seizoenstotaal al naar vijftien competitiedoelpunten. De Kroaat schoot zijn ploeg met zeven doelpunten in zes Europa League-kwalificatiewedstrijden eerder al hoogstpersoonlijk naar de groepsfase.

LASK met zevenklapper
LASK, tegenstander van PSV, heeft flink uitgehaald tegen SV Mattersburg: 7-2. De Oostenrijkse ploeg volgt koploper RB Salzburg nu op drie punten. De monsterscore kende liefst vijf verschillende doelpuntenmakers, wat typerend is voor de ploeg. De 25 competitiedoelpunten van LASK werden door 13 verschillende spelers gescoord. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner