20.10.2019 19:06

Feyenoord valt terug naar tijdperk van Been

Feyenoord heeft zondagmiddag een teleurstellend resultaat geboekt tegen Heracles Almelo: 1-1. De Rotterdammers staan na de remise in het rechter rijtje van de ranglijst, wat sinds 2010 niet meer gebeurde in deze fase van de competitie.

Jens Toornstra zette Feyenoord nog op voorsprong in De Kuip, maar Orestis Kiomourtzoglou maakte een half uur voor tijd gelijk. De ploeg van Jaap Stam was niet bij machte om de bezoekers in het restant van de wedstrijd over de knie te krijgen. Na tien speelronden staat Feyenoord op de tiende plaats van de competitie. De Klassieker van volgende week zondag zal daardoor gaan tussen de koploper van het linkerrijtje en van het rechterrijtje.

De huidige positie op de ranglijst is de laagste sinds het seizoen 2010/2011. Destijds pakte de ploeg na tien speelronden maar acht punten, genoeg voor de vijftiende positie. De oorwassing tegen PSV (10-0) was het dieptepunt van de reeks. Aan het eind van de rit eindigde de ploeg van Mario Been als tiende.

Kuip-magie ontbreekt
Al voor de vierde wedstrijd dit seizoen wist Feyenoord in de eigen Kuip niet te winnen. Eerder gingen Sparta Rotterdam (2-2), FC Utrecht (1-1) en AZ Alkmaar (0-3) met minimaal één punt naar huis. Na het nieuwe puntenverlies tegen Heracles won Feyenoord al net zoveel wedstrijden in eigen huis niet als in het gehele vorige seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner