22.10.2019 22:55

Lewa heeft Van Nistelrooy definitief uit top 5 geschoten

Jarenlang stond Ruud van Nistelrooy in de top vijf van topscorers aller tijden in de Champions League. Voor dinsdagavond deelde de oud PSV'er nog de vijfde plaats met Robert Lewandowski, maar Van Nistelrooy is door de Pool uit de top vijf geschoten. 

De aanvaller van Bayern München maakte dinsdag op bezoek bij het Griekse Olympiakos twee doelpunten tijdens de 2-3 overwinning. Daardoor is de routinier nu op 58 doelpunten gekomen, terwijl Van Nistelrooy met 56 goals op plaats zes staat. De Nederlander maakte zijn treffers in 73 Champions League-duels voor PSV, Manchester United, Real Madrid. Een gemiddelde van liefst 0,77 treffers per duel.

Wat dat betreft blijft Van Nistelrooy de Bayern München-spits nog wel voor. Lewandowski, die in het miljardenbal scoorde namens Borussia Dortmund en dus Bayern München, maakt gemiddeld 0,69 doelpunten per Champions League-optredens. Lewandowski jaagt nu op Karim Benzema, die momenteel nog actief is namens Real Madrid. De Fransman staat op zestig goals. Raúl (71 goals) is de enige speler in de top vijf die niet meer actief is. 

Topscorers aller tijden in de Champions League:

  1. Ronaldo – 127 doelpunten
  2. Messi – 112 doelpunten
  3. Raúl – 71 doelpunten
  4. Benzema – 60 doelpunten
  5. Lewandowski – 58 doelpunten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner