24.10.2019 08:15

Mertens passeert Maradona en jaagt nu op Hamšík

SSC Napoli boekte woensdagavond een knappe overwinning op bezoek bij RB Salzburg in de groepsfase van de Champions League. Mede dankzij de wederom trefzekere Dries Mertens won de ploeg met 2-3.

De Belgische vleugelaanvaller maakte twee doelpunten tijdens het duel met de Oostenrijkers. Beide goals waren belangrijk voor Napoli, maar ook voor de dribbelaar zelf waren ze van grote betekenis. Met zijn eerste kwam hij namelijk op gelijke hoogte met clublegende Diego Maradona, zijn tweede treffer zorgde ervoor dat Mertens de Argentijn overtrof. De voormalig speler van onder meer AGOVV, PSV en FC Utrecht heeft in alle competities nu 116 goals gemaakt in het shirt van Napoli (Maradona 115). Hamšík is alltime clubtopscorer met 121 treffers, daar zit Mertens dus niet ver meer vandaan. 

Wonderkind Håland 
Bij RB Salzburg was Erling Håland wéér de grote man. Tegen Liverpool FC en KRC Genk liet de Noorse spits zich al gelden, maar in het duel met Napoli nam hij beide Oostenrijkse treffers voor zijn rekening. Daardoor staat Håland, die afgelopen zomer tijdens het WK u20 liefst negen keer scoorde in het duel met Honduras, dit Champions League-seizoen alweer op zes doelpunten. Nooit eerder was er een speler die tijdens zijn eerste drie optredens in het miljardenbal vaker wist te scoren. 

Doelpunten van Håland in de Champions League:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner