26.10.2019 10:55

Depay derde aanvoerder Olympique Lyon in twee weken

Zaterdagavond neemt het Olympique Lyon van Memphis Depay het op tegen FC Metz. Bij Olympique Lyon - met tien punten op de zeventiende plek - kan gesproken worden van een crisis. Depay krijgt als aanvoerder een beloning. Toch moet hij niet er niet vanuit gaan dat hij de band het hele seizoen om mag houden, gezien het snelle verloop.

Na Anthony Lopes en Marcelo is Depay aanvoerder nummer drie in drie duels onder Rudi García, die twee weken geleden werd aangesteld als oefenmeester na het ontslag van Sylvinho. Eén keer eerder stapte de Nederlandse vedette als aanvoerder van de Franse club het veld op. In de voorbereiding van dit seizoen was Depay de leider van Olympique Lyon in het oefenduel met Arsenal FC. Heel onverwachts komt de uitverkiezing voor Depay niet. Ook al wil het in de Franse competitie de laatste weken minder goed lukken, toch is de spierbundel al maandenlang de onbetwiste smaakmaker van de Fransen.

In de competitie heeft Depay in acht wedstrijden vier keer gescoord. Daarnaast nam hij één assist voor zijn rekening. In de Champions League heeft hij de smaak nog beter te pakken. Elke wedstrijd pakte de spits zijn doelpunt mee. Gemiddeld is hij eens in de 86 minuten trefzeker in het miljardenbal. Of Depay geschikt is als aanvoerder, zal de komende weken moeten blijken.

Olympique Lyon 2019/20 alle competities

  • 3 overwinningen
  • 5 gelijke spelen
  • 5 nederlagen
  • 17e plek in de competitie
  • 3e plek in de Champions League

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner