26.10.2019 17:25

Buitenaardse Lewandowski scoort dertien duels op rij

Robert Lewandowski stopt maar niet met scoren. Vrijwel alles wat hij aanraakt verandert dit seizoen in goud. De scherpschutter van Bayern München was zaterdagmiddag voor de dertiende wedstrijd op rij trefzeker. In de wedstrijd tegen 1. FC Union Berlin (2-1) tekende hij voor het tweede doelpunt. De statistieken van de Pool zijn zacht gezegd krankzinnig te noemen.

Nadat hij afgelopen week Ruud van Nistelrooy al gepasseerd is op de eeuwige topscorerslijst van de Champions League, heeft hij zaterdagmiddag weer een record in handen: Nooit lukte het iemand om in de eerste negen wedstrijden van het Bundesliga-seizoen te scoren. Lewandowski is het nu dus wél gelukt. Wanneer we alle competities meerekenen, heeft de Poolse goalgetter al dertien achtereenvolgende wedstrijden gescoord. Ook dat is nooit iemand gelukt. In 2000 scoorde Carsten Jancker namens Bayern München twaalf keer op rij. 

In de Duitse competitie staat de teller van Lewandowski op dertien doelpunten. In de laatste dertien wedstrijden - waarin hij dus elke keer wist te scoren - maakte hij er negentien. Mocht Lewandowski het hele seizoen deze lijn doortrekken, eindigt hij op 49 doelpunten in de Bundesliga. Buiten de Duitse landgrenzen om: De 31-jarige superspits leidt momenteel het rijtje met meeste doelpunten in de top vijf-competities in 2019. 

Meeste goals top vijf-competities 2019

  1. Robert Lewandowski - 25 doelpunten
  2. Lionel Messi - 23 doelpunten
  3. Kylian Mbappé - 22 doelpunten
  4. Karim Benzema - 21 doelpunten
    Jamie Vardy - 21 doelpunten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner