27.10.2019 13:43

Ronaldo kent dramatische vrije trappen-reeks bij Juve

Cristiano Ronaldo gaat graag achter de bal staan voor een vrije trap in de buurt van het vijandelijke doel. Bij Juventus vond hij echter nog nooit het net en de statistieken tonen pijnlijke cijfers.

Ronaldo deed 28 pogingen vanuit een vrije trap. Maar 7 keer belandde de bal tussen de palen en moest de doelman optreden. Liefst 19 maal eindigde zijn poging in de muur en 2 keer ging de bal over of naast. Bij de Italiaanse topclub schoot hij nog nimmer raak uit een vrije trap, maar de teller in zijn carrière staat wel al op 51 goals uit de standaardsituatie.

Met Miralem Pjanić en Paulo Dybala heeft Juventus nog twee specialisten in de selectie. Ondanks de magere statistieken van Ronaldo ziet trainer Maurizio Sarri geen reden om in te grijpen. "We hebben twee rechtsbenige opties: Ronaldo en Pjanić. Ze maken onderling uit wie hem neemt, zoals dat bij bijna elk team gebeurt."

Koppositie
Zonder Ronaldo in de ploeg - hij kreeg rust - speelde Juventus zaterdagmiddag met 1-1 gelijk tegen laagvlieger US Lecce. Voor Inter was dat de ultieme kans om de koppositie te grijpen, maar de Milanezen pakten het buitenkansje niet. Zij stelden teleur met een 2-2 gelijkspel tegen Parma Calcio 1913.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner