28.10.2019 16:45

Dest is de meest waardevolle u18 speler van Amerika

Na lang wikken en wegen heeft Sergiño Dest zijn keuze gemaakt: hij gaat zijn internationale carrière afwerken als speler van de Verenigde Staten en laat zodoende een loopbaan als Oranje-international schieten.

"Dat heb ik gedaan, omdat voor mijn gevoel dat de juiste keuze is. Het is geen makkelijke keuze en heb er lang over nagedacht, maar het is Amerika geworden", liet de achttienjarige Dest weten tegenover Ajax TV. Naast deze beslissing is de kans op sportief succes als speler van de nationale ploeg bij de Verenigde Staten uiteraard groter dan bij Nederland. Zo geldt Dest als Amerikaan als de meest waardevolle speler die achttien jaar of jonger is. De rechtsback is momenteel 5,5 miljoen euro waard.

Landgenoten uit de Verenigde Staten die even oud of jonger zijn, zijn beduidend minder geld waard. Vergelijken we hem de leeftijdsgenoten uit Nederland, dan zijn Mohamed Ihattaren en Myron Boadu meer waard. Overigens kunnen die twee spelers ook nog kiezen voor een internationale loopbaan in een ander land. Voor Ihatarren geldt dat hij nog voor Marokko kan kiezen, terwijl Boadu namens de nationale ploeg van Ghana kan spelen. 

De drie duurste spelers van Amerika en Nederland van 18 of jonger:

  • Verenigde Staten
    1: Dest (Ajax) – 5,5 miljoen euro
    2: Gianluca Busio (Swope Park Rangers) – 0,8 miljoen euro
    3: Jesús Ferreira (FC Dallas) – 0,75 miljoen euro
     
  • Nederland
    1: Ihattaren (PSV) – 15 miljoen euro
    2: Boadu (AZ) – 7,5 miljoen euro
    3: Gravenberch (Ajax) – 5 miljoen euro

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner