29.10.2019 10:00

Stam als snelste trainer weg bij Feyenoord na debuut

Jaap Stam werd in juli aangesteld als trainer van Feyenoord, maar hield het maandag voor gezien. Dat is ruim drie maanden na zijn aanstelling in Rotterdam. Stam hield het slechts elf Eredivisie-duels vol.

Daarmee is hij de trainer die Feyenoord het minste Eredivisie-wedstrijden onder zijn hoede had vanaf het moment dat hij debuteerde als oefenmeester van de Rotterdammers in de competitie. De voormalig Oranje-international volgt daarmee Pim Verbeek op, die Feyenoord in het seizoen 1989/90 zestien wedstrijden leidde. Officieel zou ook Hans Kraay sr. aan de lijst toegevoegd moeten worden, want in 1982/83 was hij een seizoen lang trainer van de Stadionclub, maar door ziekte zat hij slechts zeven duels op de bank. 

Trainers van Feyenoord met minste Eredivisie-duels na aanstelling:

  1. Jaap Stam (2019/20) – 11 wedstrijden
  2. Pim Verbeek (1989/90) – 16 wedstrijden
  3. Gertjan Verbeek (2008/09) – 17 wedstrijden

Stam is pas de tweede trainer die daags na een wedstrijd Ajax is opgestapt of ontslagen. De 4-0 nederlaag op de grote rivaal was voor de oefenmeester zelf de bevestiging voor gerede twijfel of hij de juiste man was bij Feyenoord. De enige andere trainer die na een duel met Ajax zijn ontslag kreeg was Arie Haan. Voorzitter Jorien van den Herik haalde Haan in oktober 1997 uit zijn functie nadat Feyenoord met 4-0 klop had gehad in Amsterdam. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner