12.11.2019 13:00

Oranje komende duels mogelijk zonder assistenkoning

Memphis Depay is niet ongeschonden aangekomen bij het Nederlands elftal. De aanvaller van Olympique Lyon moest de laatste wedstrijd in de Ligue 1 tegen Olympique Marseille al aan zich voorbij laten gaan.

Oranje treedt de komende week aan tegen Noord-Ierland (16 november) en Estland (19 november) voor de kwalificatiewedstrijden om het Europees Kampioenschap 2020 en het is maar de vraag of Depay tijdig fit is voor die wedstrijden. Tijdens de voorgaande duels in Groep C, waar Nederland de koppositie in handen heeft, is de ploeg van Ronald Koeman nog zeer afhankelijk geweest van de spits, want Depay is van alle spelers tijdens het kwalificatietoernooi degene met de meeste assists. 

Spelers met meeste assists tijdens EK kwalificatie:

  1. Memphis Depay (Nederland) – 7 assists
  2. Raheem Sterling (Engeland)– 6 assists
    Antoine Griemann (Frankrijk)– 6 assists
  3. Aleksandr Golovin (Rusland) – 5 assists
    Artem Dzyuba (Rusland)– 5 assists 

De voormalig speler van PSV moest de vorige interland tegen Wit-Rusland (1-2 zege) ook al aan zich voorbij laten gaan. Het was de eerste wedstrijd die Depay moest laten schieten onder het bewind van Koeman. Sinds zijn aantreding begin 2018 miste hij dus slechts één wedstrijd. Matthijs de Ligt is de enige Oranje-speler die in elke wedstrijd meedeed onder Koeman. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner