16.11.2019 22:43

Zonder Memphis en Wijnaldum heeft Oranje het lastig

Dat Oranje het tegen Noord-Ierland lastig had om tot kansen te komen, was niet heel verrassend. Het Nederlands elftal moest het in de EK-kwalificatiewedstrijd (0-0) immers doen zonder Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. Twee belangrijke krachten, erg vaak betrokken bij goals.

Memphis ontbrak de laatste duels al bij Olympique Lyon, maar bondscoach Ronald Koeman hield hoop dat hij zijn vrije spits wel kon inzetten tegen Noord-Ierland. Dit bleek niet het geval. Wijnaldum was de laatste dagen ziek en was daardoor niet fit genoeg om te starten tegen de Noord-Ieren. De middenvelder van Liverpool nam wel plaats op de bank, maar viel uiteindelijk niet in tijdens het duel in Belfast.

Juist dit duo is de laatste maanden onder Koeman verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de productie. In de laatste 15 wedstrijden kwam het Nederlands elftal 34 keer tot scoren, bij liefst 25 van die goals was Memphis en/of Wijnaldum betrokken. Dat komt neer op bijna 75 procent van de productie die begint of eindigt bij de aanvaller van Olympique Lyon of de middenvelder van Liverpool.

De creativiteit tegen Noord-Ierland kwam uiteindelijk ook niet van de voet van Calvin Stengs of Myron Boadu. Het AZ-duo zat voor het eerst bij de selectie van Oranje, maar zowel de rechtsbuiten als de spits viel niet in. Daardoor is het voorlopig even wachten op international nummer 777. Mogelijk maken Stengs en Boadu dinsdag wel hun eerste speelminuten in Oranje, doelman Marco Bizot speelde eveneens nooit een interland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner