17.11.2019 12:05

Speelschema Oranje op EK voor deel ingevuld

Het Nederlands elftal plaatste zich zaterdagavond voor het EK in de zomer van 2020. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman overleefde de poule samen met Duitsland en kan zich gaan opmaken voor het eindtoernooi.

De UEFA viert haar zestigjarig bestaan en pakt op de jubileumeditie flink uit met een EK in twaalf verschillende landen en stadions. Een van de speelsteden is Amsterdam, waar in de Johan Cruijff Arena drie groepswedstrijden en één achtste finale gespeeld worden. Doordat Roemenië zich niet heeft geplaatst voor EK, hoeft Oranje niet uit te wijden naar Boekarest en speelt de ploeg alle drie de wedstrijden 'thuis'.

Niet alleen de locatie van de wedstrijden is bekend, ook de speeldata. Op zondag 14 juni, donderdag 18 juni en maandag 22 juni treedt het Nederlands elftal aan voor de groepswedstrijden. Het enige wat nog moet worden ingevuld zijn de tegenstanders, die bij de loting op 30 november uit de koker rollen.

Italië trapt af
De openingswedstrijd van het EK wordt gespeeld in het Stadio Olimpico in Rome op vrijdag 12 juni 21.00 uur. Italië heeft zich geplaatst voor het eindtoernooi en zal in die wedstrijd aantreden. Precies een maand later vindt de finale plaats in Londen, op Wembley. In dat stadion zullen een paar dagen voor 12 juli ook de halve finales worden gespeeld.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner