24.11.2019 11:51

Arsenal kwetsbaarder dan ooit onder Emery

Het dienstverband van Unai Emery bij Arsenal FC is nog geen doorslaand succes. The Gunners kwamen zaterdagmiddag in eigen huis niet voorbij voorlaatste Southampton FC (2-2) en bivakkeren op de zevende plaats.

De tegenvallende resultaten zijn een afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Southampton kwam tot liefst 21 schoten in het Emirates Stadium, waaruit Danny Ings en James Ward-Prowse tot scoren kwamen. Een thuiswedstrijd eerder, tegen Wolverhampton Wanderers (1-1), was het ook al open huis bij Arsenal. In de laatste twee wedstrijden in Londen kwamen de tegenstanders gezamenlijk tot 45 doelpogingen. Ondanks het gebrek aan efficiëntie, er werd uit die schoten maar drie keer gescoord, krijgt Arsenal de ene na de andere goal om de oren dit seizoen. Er zijn maar zes ploegen in de Premier League die minder tegentreffers incasseerden.

De zwakke defensieve organisatie bij Arsenal wordt maar beperkt gecompenseerd door de voorhoede. De ploeg heeft een doelsaldo van -1, als enige club in het linkerrijtje met een negatief saldo. Ook die statistiek kent een realistische verhouding met het spelbeeld. Arsenal krijgt veel meer schoten gevuurd op het eigen doel dan dat het in staat is om de doelman van de tegenstander onder vuur te nemen. In de laatste jaren was de verhouding bij lange na niet zo scheef.

Klik op de afbeelding om te vergroten

Sportieve malaise
Arsenal wist tegen Southampton voor de vijfde competitiewedstrijd op rij niet te winnen. Tweemaal werd er verloren en drie keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Een dergelijke negatieve reeks werd voor het laatst neergezet in 2011, maar toen zat er een zomerstop tussen die de serie onderbrak.

Tot overmaat van ramp voor de fans van Arsenal betalen zij ook nog eens gemiddeld het meest om hun club aan het werk te zien.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner