26.11.2019 07:45

Vilhena Krasnodar-leider tijdens race naar record

Tonny Vilhena verkaste afgelopen zomer van Feyenoord naar het Russische FK Krasnodar. Door die overgang verdween de middenvelder enigszins van de radar, want ook door Oranje-bondscoach Ronald Koeman werd hij al tweemaal genegeerd. 

Het is niet zo dat Vilhena echt in de vergetelheid is geraakt nu hij in de Premier Liga aan de slag is gegaan. De 24-jarige speler is zelfs ontzettend belangrijk voor zijn nieuwe werkgever. Zo werd hij afgelopen weekend uitgeroepen tot Man of the Match tijdens het 1-2 gewonnen duel met Arsenal Tula, waarin hij zelf de openingstreffer maakte. Bovendien zijn er slechts twee spelers (de Russen Sergey Petrov en Matvei Safonov) bij Krasnodar die meer minuten maakten in de competitie dan Vilhena. 

Het zorgt ervoor dat Krasnodar nog steeds afstevent op de beste eindnotering qua punten in de clubgeschiedenis. Momenteel heeft de ploeg er 33 verzameld na 17 optredens in de Premier Liga, dat is het hoogste aantal dat het ooit bereikte in deze fase van de competitiestrijd (record is van 18/19, toen eveneens 33 punten). Momenteel staat Krasnodar vierde achter Zenit St. Petersburg, Lokomotiv Moskou en CSKA Moskou.

Eind vorig seizoen resulteerde het recordseizoen in 56 punten na 30 wedstrijden. Het leverde een derde plek op met als gevolg voorronde van de Champions League. Daarin was Krasnodar weinig succesvol want van Olympiakos werd over twee duels met 6-1 verloren in de play-offs van het miljardenbal. Als Krasnodar zo doorgaat, krijgt het hoogstwaarschijnlijk volgend seizoen een nieuwe herkansing in het grootste Europese clubtoernooi.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner