27.11.2019 08:45

Lewandowski weer de snelste die 4 treffers maakt

Bayern München haalde dinsdagavond hard uit tegen Rode Ster Belgrado. Op bezoek in Servië werd de Poolse spits Robert Lewandowski de grote man. De aanvaller maakte liefst vier doelpunten tijdens de 0-6 zege.

Afgelopen weekend scoorde de 31-jarige goaltjesdief niet en dat maakte hem extra gretig. De spits maakte zijn treffers in het Champions League-duel in een tijdsbestek van liefst 14 minuten en 31 seconde. Het eerste doelpunt van Lewandowski viel binnen in minuut 53, uit een penalty. In minuut 60, 64 en 68 vond één van 's werelds beste spitsen weer het net.

Zijn treffers in die kleine vijftien minuten waren de vier snelste die van één speler afkwamen in het miljardenbal. Ook in de Bundesliga zette Lewandowski ooit zo'n record neer. In september 2015 maakte hij zijn vier doelpunten in slechts zes minuten. Dat deed hij tijdens de 5-0 zege tegen VfL Wolfsburg. Zodoende is de minste tijd nodig had om vier doelpunten te maken.

Eerste keer 100%?
Door de zege op Rode Ster Belgrado heeft Bayern München met vijftien punten uit vijf duels de perfecte score en kan het bij een zege in de laatste wedstrijd voor de eerste keer in de geschiedenis met de volle achttien punten de groepsfase afsluiten.