27.11.2019 23:05

Tandem Ziyech - Promes leidt Ajax de weg tegen Lille

Ajax boekte woensdagavond een niet al te moeizame zege in de uitwedstrijd tegen Lille OSC (0-2). Hakim Ziyech en Quincy Promes hadden het op de heupen en wisten elkaar niet voor het eerst eenvoudig te vinden. Door de overwinning komt overwintering in de Champions League steeds dichterbij. Een punt in de laatste wedstrijd, thuis tegen Valencia CF, volstaat voor een plek bij de laatste 32.

Ziyech maakte met zijn vroege doelpunt de snelste Champions League-treffer van dit seizoen. Na 1 minuut 34 had hij de bal na een breedtepass van Dušan Tadić achter Lille-doelman Mike Maignan liggen. Geen enkele Ajax-speler komt aan de doelpuntenbetrokkenheid van de Marokkaan. Na vijf wedstrijden heeft Ziyech al drie doelpunten en drie assists op zijn naam staan. Buitenshuis is de creatieve spelmaker op zijn best. In zijn laatste zeven Champions League-duels buiten de Johan Cruijff Arena was hij telkens bij minimaal één doelpunt betrokken. Drie goals en zes assists zijn het resultaat.

De kompaan van Ziyech, Promes, was met zijn doelpunt ook medeverantwoordelijk voor de overwinning in Frankrijk. De buitenspeler maakte dit seizoen al vier doelpunten in het miljardenbal. Maar één Nederlander wist ooit meer doelpunten voor Ajax te maken in een Champions League-seizoen. Patrick Kluivert scoorde in 1995/96 vijf keer in dienst van de Amsterdammers. De laatste vijf doelpunten van Promes werden allen aangegeven door zijn maatje Ziyech.

Ongelofelijke prestaties Ajax
Door de winst op Lille gaat Ajax aan kop in Poule H. De Amsterdammers zijn al veertien Europese uitduels op rij ongeslagen. De winst op de Fransen levert Nederland weer 0,4 punten op de coëfficiëntenlijst op. Sinds 2018 is Ajax al de coëfficiëntenkoning. Geen club scoorde meer punten dan de hoofdstedelingen op die lijst. Daarnaast lonken er de nodige bonuspunten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner