30.11.2019 16:06

Willems pijnigt Manchester City verder in titelstrijd

Manchester City heeft zaterdagmiddag opnieuw geen goede zaken gedaan in de Premier League en dus ook niet in de titelstrijd. Newcastle United hield de ploeg van Pep Guardiola op eigen veld knap in bedwang (2-2). Jetro Willems was het goudhaantje aan de kant van The Magpies, door een van de doelpunten op zijn naam te schrijven.

Eerder dit seizoen trof Willems ook al doel tegen Liverpool FC. Samen met N'Golo Kanté en Teemu Pukki is hij de enige speler die tegen beide grootmachten tot scoren wist te komen. Voor het eerst sinds december 2018 weet Manchester City twee uitduels op rij niet te winnen. Destijds waren Crystal Palace (3-2) en Leicester City (2-1) een maatje te groot voor The Citizens. Mocht Liverpool van Brighton & Hove Albion winnen, dan loopt de achterstand van de manschappen van Guardiola op tot elf punten. In dat geval lijkt de titel al behoorlijk uit het zicht.

Sterling en Guardiola begrijpen elkaar
Raheem Sterling was verantwoordelijk voor de openingstreffer tegen Newcastle United, wat hem een mijlpaal opleverde. Het was zijn vijftigste Premier League-doelpunt onder Guardiola. Sinds de komst van de Spaanse trainer in 2016 is Sterling een stuk efficiënter geworden. Voor het tijdperk Guardiola speelde de Engels-international 126 officiële Premier League-wedstrijden, waarin hij 24 goals maakte en 16 assists gaf. Met de komst van de oefenmeester veranderde zijn rendement drastisch, in positieve zin. In 113 duels onder de huidige City-trainer kwam Sterling dus al tot vijftig doelpunten. Daarnaast gaf hij 28 assists. 

Meeste Premier League-doelpunten onder Guardiola 

  1. Kun Agüero - 71 goals
  2. Raheem Sterling - 50 goals
  3. Gabriel Jesus - 30 goals
  4. Leroy Sané - 25 goals
  5. David Silva - 22 goals

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner