02.12.2019 10:45

De langstzittende Eredivisie-trainer neemt ontslag

Ruim tweeënhalf jaar was Fons Groenendijk de trainer van ADO Den Haag, maar maandag is daar een eind aangekomen. Daags na de ontluisterende 4-0 zeperd tegen Heracles Almelo heeft Groenendijk aangegeven te vertrekken.

Daarmee is er een eind gekomen aan de langstzittende Eredivisie-trainer op dit moment. Erik ten Hag, nu bijna twee volledige jaren de oefenmeester van Ajax, heeft het stokje overgenomen van Groenendijk. Hij is de trainer die het langst dezelfde Eredivisie-ploeg, in het geval van Ten Hag dus de Amsterdamse Eredivisie-koploper, onder zijn hoede heeft.

De enige trainer die langer bij eenzelfde club werkt, is FC Emmen-trainer Dick Lukkien. Hij promoveerde echter pas begin vorig seizoen met de club uit Drenthe naar de Eredivisie en traint dus pas ruim één jaar eenzelfde Eredivisie-club. Groenendijk nam in februari 2017 de taken over van Željko Petrović en deed het uitstekend door ADO Den Haag naar de elfde, de zevende en de negende plek te loodsen in de Eredivisie.

De huidige elf punten en de zeventiende positie uit vijftien wedstrijden is té mager. In de laatste tien Eredivisie-wedstrijden verzamelde ADO Den Haag slechts vijf punten. Dat is het laagste aantal van alle ploegen. Daardoor is de ploeg uit de Hofstad van de tiende naar de zeventiende plaats gekelderd. 

"De prestaties zijn dit seizoen slecht en ik had niet het gevoel dat ik dit snel zou kunnen ombuigen. Voor de toekomst van ADO Den Haag is het daarom goed als er iets gebeurt. Een frisse wind, met een ander gezicht voor de groep, kan wel iets doen met het team. Daarom denk ik dat dit de juiste keuze is, hoe moeilijk het ook is", laat Groenendijk op de website van ADO Den Haag weten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner