03.12.2019 12:00

Toekomstig AZ-talent wint liefst 2 prijzen in Noorwegen

AZ Alkmaar legde halverwege september de Noorse middenvelder Håkon Evjen vast. Het negentienjarige talent sluit per 2020 aan bij de nummer twee van de Eredivisie en kon zo zijn seizoen in Noorwegen voltooien.

In het Scandinavisch land loopt de competitie altijd per jaar, anders dan in Nederland waar de Eredivisie wordt afgewerkt van augustus tot en met mei. Met FK Bodø/Glimt eindigde de creatieve linkspoot als tweede op ruime afstand achter landskampioen Molde FK. Toch viel de talentvolle Evjen in de prijzen tijdens het Eliteserien-gala, waarin OranjeLeeuwin Sherida Spitse verkozen werd tot beste speelster.

De toekomstige AZ-speler ontving namelijk de prijs voor Speler van het Jaar én Talent van het Jaar. Evjen, die in december 2016 van FK Mjølner overstapte naar Bodø/Glimt, maakte dit seizoen dertien doelpunten in 29 competitie-wedstrijden. Bovendien gaf hij ook nog eens drie assists, waardoor hij als vijfde eindigde in het MVP-klassement. Dat klassement werd gewonnen door Odds BK-spits Torgeir Børven, die tussen 2014 en 2017 nog drie jaar onder contract stond bij FC Twente. 

Evjen kijkt uit naar zijn periode in de Eredivisie en bij AZ. "Dit is een grote en mooie club. Het is voor mij de juiste stap als voetballer. Ik kijk er naar uit om in januari aan de slag te gaan", liet Evjen afgelopen september weten op de clubsite van de Alkmaarders na het ondertekenen van zijn nieuwe contract. Evjen was ook voor een derde prijs genomineerd, maar zijn treffer na een fraaie dribbel (zie video onder) werd niet verkozen tot Doelpunt van het Jaar. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner