04.12.2019 13:30

Nederlands talent van 17 met basisdebuut bij Genoa

Bij veel mensen zal de naam Denilson Edilson Denilho Cleonise, de basisdebutant bij Genoa CFC dinsdagavond, niet veel zeggen. Wellicht zou men denken dat het om een nieuw Braziliaans wonderkind zou gaan, maar niets is minder waar. 

Denilho Cleonise is een Nederlandse speler die nu actief is in Italië en daar ook furore maakt. Dinsdagavond had het zeventienjarige toptalent namelijk zijn eerste basisplaats bij Genoa, nadat hij eerder al twee keer als invaller tijdens een Serie A-wedstrijd binnen de lijnen gebracht door trainer Thiago Motta. Dat deed hij tegen SSC Napoli (10 minuten, 0-0) en SPAL 2013 Ferrara (16 minuten, 1-1). Cleonise, die dinsdag na 69 minuten naar de kant werd gehaald, zag zijn ploeg de achtste finale van de Coppa Italia halen door Ascoli Calcio met 3-2 te verslaan. 

Cleonise stapte in de zomer van 2018 over van Ajax naar de Italiaanse club, nadat hij daarvoor speler was geweest van AVV Zeeburgia, AZ Alkmaar en de Wooter Academy. Mogelijk komt de vleugelaanvaller in de volgende ronde van de Coppa Italia weer in actie. Die uitwedstrijd bij Torino FC speelt Genoa in januari in de achtste finales van het Italiaanse bekertoernooi. Voor de winterstop speelt Genoa, waar ook oud-Ajacied Lasse Schöne onder contract staat, nog drie Serie A-duels: US Lecce-uit, Sampdoria-thuis en Inter-uit.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner