05.12.2019 13:45

Blessure van ongeslagen Hazard aderlating voor Real

De Belgische Eden Hazard heeft een breukje in zijn enkel. Real Madrid gaat zijn vleugelaanvaller, die nogal stroef uit de startblokken kwam bij de Spaanse club, de komende tijd erg missen. Hazard is belangrijk voor Real Madrid.

Dat is niet zozeer met doelpunten, want in de Primera División vond de van Chelsea FC overgekomen dribbelaar nog maar eenmaal het net. Dat gebeurde in de 4-2 overwinning tegen Granada CF. Hazard is belangrijk voor de winstreeks van Real Madrid, want met de 28-jarige Hazard in de ploeg is De Koninklijk nog ongeslagen in de Spaanse competitie. 

De Belg speelde acht wedstrijden in de competitie en geen enkele keer stapte Real Madrid in die duels als verliezer van het veld. Ook in het aantal zeges is Hazard bepalend, want met de buitenspeler in het elftal wint Real Madrid liefst 75% van zijn competitiewedstrijden, terwijl dat zonder Hazard slechts 50% is. De enige wedstrijd die hij met Real Madrid verloor, was tegen Paris Saint-Germain in de Champions League. De ploeg uit Parijs won destijds met 3-0

Geen El Clásico 
Dat Real Madrid zijn sterspeler uitgerekend nu moet missen, komt slecht uit. De blessure, die nota bene na een tackle van landgenoot Thomas Meunier tot stand kwam, houdt hem in ieder geval vier weken aan kant. Daardoor moet Hazard toekijken tijdens het duel met FC Barcelona, die gepland staat op 18 december. Ook mist de aanvaller de duels met Espanyol, Valencia CF en Club Brugge. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner