08.12.2019 08:02

PSG maakt gebruik van uitzonderlijk veel spelers

De selecties van topclubs kunnen volgens vele managers niet groot genoeg zijn. De breedte van de selectie is het meest benut door Paris Saint-Germain, dat als eerste club de grens van dertig gebruikte spelers is gepasseerd.

Thomas Tuchel zette liefst dertig spelers op de velden van de Ligue 1. Ángel Di María speelde de meeste wedstrijden (vijftien), maar Thiago Silva speelde de meeste minuten. Arthur Zagre, Sergio Rico, Loïc Mbe Soh, Nianzou Kouassi, Thilo Kehrer, Jesé, Marcin Bułka en Adil Aouchiche stonden allen eenmaal binnen de lijnen.

Voormalig Ajacied Mitchell Bakker is samen met Garissone Innocent en Arnaud Muinga de enige speler die al wel bij de selectie zat, maar nog niet op het veld stond dit seizoen. Bakker kwam afgelopen zomer transfervrij over van De Toekomst, maar hij speelde zijn wedstrijden nog enkel voor de U23-ploeg van PSG.

De Fransen zijn over het algemeen erg van het rouleren met de ploeg. OGC Nice en AS Saint-Étienne deden al een beroep op 29 spelers, terwijl ook FCO Dijon in de top vijf staat. In Engeland valt op dat de topclubs die zoekende zijn naar de goede vorm - Manchester United (25), Tottenham Hotspur (25) en Arsenal (24) - ook zoekende zijn naar de ideale opstelling.

Meest gebruikte spelers in de top vijf-competities

  1. Paris Saint-Germain: 30
  2. OGC Nice: 29
  3. AS Saint-Étienne: 29
  4. Genoa CFC: 27
  5. FCO Dijon: 26

In de Eredivisie is PEC Zwolle de ploeg met de meest gebruikte spelers. De Zwollenaren deden al een beroep op 28 spelers. Feyenoord, FC Emmen en ADO Den Haag volgen met 26 man. Sparta Rotterdam is de ploeg die het meest aan een vaste kern vasthoudt. Henk Fräser gebruikte tot dusverre 18 spelers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner