08.12.2019 09:14

Van Nistelrooy blijft jubilaris Salah voor

Mohamed Salah speelde zaterdagmiddag zijn honderdste Premier League-wedstrijd voor Liverpool FC. De Egyptenaar zette daarin geweldige statistieken neer en hij wordt volop bewierookt, maar onder meer Ruud van Nistelrooy scoorde meer.

De jubileumwedstrijd van Salah bekroonde hijzelf door voor het laatste doelpunt van de wedstrijd te tekenen tegen AFC Bournemouth (3-0). Met die goal bracht hij zijn totaal naar 64 treffers in de competitie. Er zijn maar drie spelers die meer doelpunten maakten in de eerste honderd Premier League-wedstrijden, waaronder Van Nistelrooy. In zijn periode bij Manchester United was hij goed voor 68 goals in hetzelfde aantal duels.

Van Nistelrooy kwam in de zomer van 2001 over van PSV. In zijn debuutseizoen speelde hij direct vrijwel alles en maakte de spits 23 doelpunten. Dat aantal werd nog overstegen in zijn tweede jaar met 25 goals. Van Nistelrooy eindigde in vijf seizoenen Manchester United op 150 wedstrijden en 95 goals.

Ook Alan Shearer en Kun Agüero schoten doeltreffender uit de startblokken in de Premier League dan Salah. Shearer is lijstaanvoerder met 79 treffers in zijn eerste honderd duels voor Southampton FC en Blackburn Rovers. De Engelsman bleef maar scoren en groeide uit tot all-time topscorer van de Premier League. Hij maakte 260 doelpunten in 441 wedstrijden.

Op die topscorerslijst staat Agüero op de zesde plaats. Bij Manchester City rijgt de Argentijn de doelpunten aaneen. Hij maakte er 64 in zijn eerste honderd wedstrijden, inmiddels staat de teller op 173 goals in 251 duels. Van Nistelrooy staat 31ste, gedeeld met Dimitar Berbatov. Salah moet nog even aanpoten om de top vijftig te bestormen.

Meeste goals in eerste 100 wedstrijden:

  1. Alan Shearer: 79
  2. Ruud van Nistelrooy: 68
  3. Kun Agüero: 64
  4. Mohamed Salah: 63

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner