10.12.2019 10:45

Ajax thuis erbarmelijk in 2019, Valencia slechte uitreeks

Ajax en Valencia CF nemen het dinsdagavond tegen elkaar op in de laatste wedstrijd van de groepsfase. De Spanjaarden moeten winnen in Amsterdam om door te gaan naar de volgende ronde, maar weten dat ze beschikken over een slechte reeks op vreemde bodem. 

Van de laatste zeven Champions League-uitwedstrijden stapte Valencia namelijk slechts eenmaal als winnaar van het veld. Dat was wel dit seizoen tegen Chelsea FC, Los Che won met 0-1 in Londen. Voor de rest werd er drie keer verloren en eindigde het driemaal in een gelijkspel. In slechts één van de laatste achttien uitduels in het miljardenbal vond Valencia meer dan eenmaal het doel. Dat was in 2012 tijdens de uitwedstrijd tegen BATE Borisov (0-3). 

Ajax ook niet geweldig in Amsterdam
De ploeg van Erik ten Hag kende vorig seizoen een geweldige Champions League-cyclus. Vooral in de knockout-fase speelde Ajax meerdere memorabele wedstrijden, al gebeurde dat vooral in uitwedstrijden. In heel 2019 won Ajax namelijk nog maar één thuiswedstrijd in de Champions League. Dat was tegen Lille OSC (3-0). Verder werd er verloren van Real Madrid (1-2), Tottenham Hotspur (1-3) en Chelsea FC (0-1) en gelijkgespeeld tegen Juventus (1-1).

Ajax mist met David Neres, Quincy Promes en Zakaria Labyad drie vleugelaanvallers. Er is een kans dat daarom Hakim Ziyech als buitenspeler wordt opgesteld. Zijn aanwezigheid is misschien nog wel het meest belangrijk, in heel 2019 is hij dé man voor Ajax. Meer dan helft van de Champions League-doelpunten van Ajax in dit hele jaar (11 van de 21) werden voorbereid of afgerond door de Marokkaanse spelmaker. Met vijf assists leidt hij bovendien het klassement met de meeste assists. Alleen Lionel Messi (8 goals, 5 assists)en Raheem Sterling (9 goals, 3 assists) waren in 2019 vaker betrokken bij doelpunten.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner