10.12.2019 12:00

VIDEO: nominatie Van Persie voor mooiste doelpunt

Het is bijna het einde van dit decennium en dus wordt er op veel plekken teruggeblikt op de afgelopen tien seizoenen. Zo ook in de Premier League, waar een aantal wonderdoelpunten op een rij is gezet.

Daarin heeft Sky Sports een eerste selectie gemaakt van vijftien treffers. Eén van de geselecteerde doelpunten is die van Robin van Persie in 2013 tegen Aston Villa. De Nederlander maakte destijds een hattrick tijdens de 3-0 zege, maar vooral zijn tweede doelpunt zal voor altijd bijblijven. De aanvaller kreeg binnen het kwartier een heerlijke bal van Wayne Rooney. Met Aston Villa-verdediger Ron Vlaar in de buurt ramde Van Persie vervolgens de bal van randje zestien met een heerlijke volley achter Brad Guzan. 

Ook het doelpunt van Vincent Kompany van eerder dit jaar is opgenomen in de lijst. De Belgische aanvoerder ramde in mei tegen Leicester City van een meter of 25 de bal in de kruising. De overwinning van Manchester City in de voorlaatste speelronde van de Premier League was een noodzakelijke, want zodoende klom de ploeg van Pep Guardiola over Liverpool FC heen en greep het de titel in de laatste wedstrijd van het seizoen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner