11.12.2019 10:30

Sparta Nijkerk in fraai rijtje met Liverpool en Shakhtar

De amateurs van Sparta Nijkerk draaien een geweldig seizoen in de Derde Divisie. De ploeg is koploper en verzamelde 39 punten uit 14 wedstrijden en heeft een voorsprong van zeven punten op naaste belager DVS '33 Ermelo.

Dertien van de veertien wedstrijden in de Derde Divisie werden gewonnen. Sparta Nijkerk verloor alleen van SteDoCo, de ploeg uit Hoornaar was met 1-0 te sterk. De promovendus uit de Hoofdklasse behaalde 92,9% van het mogelijke puntentotaal. Daarmee presteert de ploeg uit Gelderland uitzonderlijk goed. In Europa zijn er namelijk slechts vier ploegen die het beter doen.

Van alle clubs die actief zijn op één van de vier hoogste niveaus van hun land is er één die alle mogelijke punten nog verzamelde: CS Sedan. De Franse club won al zijn wedstrijden en is daarom lijstaanvoerder in de National 2 Groupe A, het vierde niveau. Sedan was in 2006/07 nog actief in de Ligue 1. 

Naast de ploegen uit de lagere niveaus staan er ook drie topploegen in de top van de lijst. Liverpool FC heeft een percentage van 95,8%. De ploeg van onder meer Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum, Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever speelde nog maar eenmaal gelijk en behaalde dus 46 van de 48 mogelijke punten. Ook Shakhtar Donetsk en Rode Ster Belgrado kunnen als ploeg op het hoogste niveau fantastische percentages weerleggen. 

Clubs in Europa met hoogste % van behaalde punten (land, niveau): 

  1. CS Sedan (Frankrijk, 4) – 100%
  2. Zamora FC (Spanje, 4) – 96,1%
  3. Liverpool FC (Engeland, 1) – 95,8%
  4. FC Vysočina (Tsjechië, 4) – 94,4%
  5. Sparta Nijkerk (Nederland, 4) – 92,9%
  6. Shakhtar Donetsk (Oekraïne, 1) – 92,2%
  7. Rode Ster Belgrado (Servië, 1) – 91,2%

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner