11.12.2019 14:15

Depay laatste in de rij van aanvoerdersband-wissel?

Memphis Depay startte afgelopen dinsdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen RB Leipzig als aanvoerder. De aanvaller van Olympique Lyon had de band voor de vierde keer om zijn arm zitten als basisspeler.

Met Depay als leider lukte het de Franse ploeg om zich te kwalificeren voor de knockout-fase, de 2-2 op eigen veld tegen de Duitsers was genoeg om door te stoten. Eerder was de international van het Nederlands elftal, die de late gelijkmaker voor zijn rekening nam, ook al de aanvoerder in de duels met FC Metz (2-0 zege), Lille OSC (0-1 verlies) en Nîmes Olympique (4-0 zege). In de Franse Ligue 1 is er geen ploeg die zo veel verschillende aanvoerders kende.

Met onder meer Depay als aanvoerder heeft Olympique Lyon in 2019/20 al zes verschillende spelers gehad die bij aanvang van een wedstrijd de band om de arm had zitten. De Belg Jason Denayer werd het vaakst aangewezen als captain: negen keer. In zes wedstrijden was Léo Dubois de aanvoerder, Depay droeg de band in vier duels, tweemaal was Houssem Aouar de leider, terwijl Marcelo en Anthony Lopes allebei één optreden aanvoerder waren. 

De 6 verschillende aanvoerders van Olympique Lyon in 2019/20:

  • Jason Denayer – 9 wedstrijden
  • Léo Dubois – 6 wedstrijden
  • Memphis Depay – 4 wedstrijden
  • Houssem Aouar – 2 wedstrijden
  • Marcelo – 1 wedstrijd
  • Anthony Lopes – 1 wedstrijd

Depay ontving bovendien lof over de manier waarop hij de rol als aanvoerder invulde. Een supporter liep na het duel met RB Leipzig het veld op met een anti-Marcelo-spandoek. Depay reageerde daar adequaat op door de man en het spandoek resoluut van het veld te halen. "Depay heeft laten zien dat hij een bijzonder karakter heeft en dat hij een voorbeeldige aanvoerder is. Hij deed wat ik ook zou doen", liet voorzitter Jean-Michel Aulas weten. Wellicht is de Nederlander nu de laatste in de rij van de bandenwissel en houdt hij hem voorlopig om zijn arm. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner