12.12.2019 21:30

Ihattaren vervangt Ronaldo tegen de 'slechtste ploeg'

Het Europa League-duel tussen PSV en Rosenborg BK was om des keizers baard, al kon de ploeg van Mark van Bommel nog punten sprokkelen voor de UEFA Coëfficiëntenlijst. Een matig duel eindigde in 1-1.

Het hoogtepunt van PSV zijde was het doelpunt van Mohammed Ihattaren. De aanvallende middenvelder maakte de 1-1 in de tweede helft van iets buiten de zestien met een fraaie knal. Ihattaren werd met zijn 17 jaar en 303 dagen de jongste speler van PSV ooit die scoorde in het hoofdtoernooi van een Europese competitie. Daarmee stootte hij Ronaldo van de troon. In 1994 maakte de Braziliaan een hattrick tegen Bayer Leverkusen (5-4), dat deed Ronaldo toen hij 17 jaar en 356 dagen oud was. 

Rosenborg slechtste ploeg
Van alle 48 ploegen in de groepsfase van de Europa League was Rosenborg de enige ploeg die nog geen enkel punt had verzameld in de eerste vijf wedstrijden. Door het gelijkspel eindigen de Noren op één punt. Alleen Trabzonspor verzamelde ook slechts één punt in zes wedstrijden. Die verzamelde de Turkse club al eerder in het toernooi, afgelopen donderdagavond verloor Trabzonspor met 2-0 van FC Basel. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner