14.12.2019 16:07

Man United wacht gigantische mijlpaal tegen Everton

In het hedendaagse voetbal wordt het voetbal vaak geleid door het grote geld. Niet voor niets krijgen sommige clubs de stempel 'koopclub' toegediend. In het geval van Manchester United is dat compleet onterecht. In aanloop naar de wedstrijd tegen Everton FC kan de ploeg van Ole Gunnar Solskjær een prachtige beloning voor de jeugdopleiding krijgen.

Mocht de oefentrainer van The Red Devils een speler uit de eigen kweek aan zijn selectie toevoegen voor het treffen met Everton, dan is de grens van 4000 wedstrijden op rij met een speler uit de opleiding een feit. Momenteel beschikt Manchester United naast superster Marcus Rashord ook over onder andere Jesse Lingard, Scott McTominay en Mason Greenwood uit eigen kweek. De kans dat de 4000 gehaald wordt, is daarom al zo goed als een zekerheid. 

De abnormale reeks begon nog voor de Tweede Wereldoorlog. Op 30 december 1937 speelde Manchester United tegen Fulham FC in de Second Division. Vanaf dat moment heeft elke wedstrijd minimaal één speler in de selectie gezeten die de jeugdopleiding bij de recordkampioen van Engeland heeft doorgebracht. Van de Busby Babes in de jaren '50 tot The Class of 92, met onder andere Paul Scholes, Ryan Giggs, David Beckham de broertjes Gary en Phil Neville. 

Legendarische Man United spelers uit eigen opleiding

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner