16.12.2019 11:00

Meeste trainerswijzigingen in de laatste 12 seizoenen

Met Mark van Bommel is na Leonid Slutskiy (Vitesse), Fons Groenendijk (ADO Den Haag) en Jaap Stam (Feyenoord) en Robert Maaskant (VVV-Venlo) alweer de vijfde trainer gestopt die aan het begin van dit seizoen een Eredivisie-club onder zijn hoede had. 

Slutskiy, Groenendijk en Stam besloten zelf op te stappen, terwijl Van Bommel en Maaskant aan de kant werden geschoven door de clubleiding. Met vijf gewijzigde hoofdtrainers is de Eredivisie bezig aan een seizoen waarin het verloop zeer hoog is. De laatste keer dat er vijf trainers de Kerst niet haalden was in het seizoen 2007/08. 

Destijds waren dat Ronald Koeman (hij stapte van PSV over naar Valencia CF), Henk ten Cate (verkoos een rol als assistent boven Ajax, Dennis van Wijk (Willem II), Gert Aandewiel (Sparta Rotterdam) en Ruud Brood (Heracles Almelo). In het seizoen 2016/17 haalden alle Eredivisie-trainers het einde van de eerste seizoenshelft. Dat was tot op heden de laatste keer dat dit gebeurde. 

Ondanks de goede start van Van Bommel vorig seizoen zijn er slechts twee trainers die in alle wedstrijden gemiddeld minder punten per duel haalden dan de ontslagen coach. Van Bommel pakt 1,95 punten per wedstrijd. Alleen Huub Stevens (1,46) deed het in 2008/09 een stuk slechter, evenals interim-trainer Jan Wouters: 1,60. Alle andere trainers pakten gemiddeld meer punten dan Van Bommel. Phillip Cocu heeft het hoogste gemiddelde: 2,33 punten per duel. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner