18.12.2019 08:00

Jongste Liverpool ooit gaat hard onderuit in de beker

Liverpool FC speelde dinsdagavond in de kwartfinale van de League Cup tegen Aston Villa, terwijl het woensdag in Qatar moet aantreden in de halve finale van het WK voor clubteams. Hoe dat is opgelost? Een b-team speelde tegen Aston Villa en ging keihard onderuit: 5-0.

Zelfs trainer Jürgen Klopp was afwezig, ook hij is met de ploeg afgereisd waar de meeste prioriteit bij wordt gelegd: het WK. Het betekende dat Neil Critchley, normaliter de trainer van Liverpool onder 23, voor de groep stond. De Engelse oefenmeester moest het dus doen zonder de vedettes als Virgil van Dijk en Mohamed Salah. Daarom stuurde hij vijf debutanten het veld op.

Daarnaast kwamen er enkel spelers binnen de lijnen die normaal gesproken niet of nauwelijks bij de wedstrijdselectie van Liverpool zitten. Onder meer Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever deden mee. Zodoende hadden The Reds een gemiddelde leeftijd van 19 jaar en 182 dagen. Nooit eerder startte Liverpool met zo'n jong team aan een officiële wedstrijd. Het vorige record stamde hij 2017, toen een Liverpool-team van gemiddeld 21 jaar en 296 dagen tegen Plymouth Argyle FC (0-0) aantrad. Ook de rugnummers van de Premier League-koploper waren opvallend. Hoever droeg nummer 51 en dat was het laagste getal van alle Liverpool-spelers. 

Aston Villa-trainer Dean Smith hield met John McGinn, Wesley, Jack Grealish, Anwar el Ghazi en Frédéric Guilbert eveneens enkele sterkhouders buiten de basisploeg. Dat weerhield de thuisploeg echter niet om hard uit te halen tegen Liverpool. Jonathan Kodjia (2 goals), Conor Hourihane, Morgan Boyes en Wesley waren de doelpuntenmakers.  

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner