20.12.2019 10:00

De 5: laatste wintertransfers van Liverpool FC

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week kijken we naar de vijf laatste wintertransfers van Liverpool FC. 

1: Takumi Minamino
Trainer Jürgen Klopp was de afgelopen maanden nog op zoek naar een betrouwbare stand-in voor Mohamed Salah en Sadio Mané. Liverpool kwam zodoende uit bij de speler die dit seizoen tweemaal uitblonk tegen The Reds zelf. In de Champions League imponeerde Minamino namens RB Salzburg en daarom besloten de Engelsen de transferclausule van slechts 8,5 miljoen euro te lichten. 

2: Virgil van Dijk
Moest Liverpool voor Harry Maguire of Virgil van Dijk gaan? Dat was de vraag die in Engeland leefde, maar de clubleiding wilde per se de Oranje-international. Daar zal men geen spijt van hebben gehad. De transfersom van ongeveer €85 miljoen was flink, maar met Van Dijk in de gelederen werd direct de Champions League-finale gehaald. Die ging aanvankelijk nog verloren (tegen Real Madrid), maar afgelopen mei was het wel raak: Tottenham Hotspur werd in de eindstrijd verslagen. En dit seizoen koerst Liverpool vastberaden vast op de langgekoesterde wens: de eerste landstitel sinds 1990.

3: Marko Grujić
De ene klapper is de andere niet en hoewel Liverpool lang niet zo veel voor Grujić als voor Van Dijk betaalde, geld de Servische middenvelder wel als een grote miskoop binnen de club. Sinds zijn komst in oktober 2016 speelde Grujić nog maar acht Premier League-wedstrijden en het lijkt alsof er daar niet veel meer bijkomen. Sinds de zomer van 2018 is hij verhuurd aan het Duitse Hertha BSC en momenteel is hij onbetwiste basisspeler. Aankomende zomer keert hij terug naar Liverpool maar het ligt niet voor de dat daar zijn toekomst ligt.

4: Daniel Sturridge
Raheem Sterling had het in 2012 nog niet, Jordon Ibe was nog niet zover en Oussama Assaidi en Fabio Borini stelden teleur. Aanvallend was de selectie van Liverpool erg pover en dus zocht de club versterking. De keuze viel op Sturridge, die na Manchester City, Bolton Wanderers en Chelsea FC naar The Reds verkaste voor vijftien miljoen euro. Dat huwelijk bleek uiteindelijk ook geen al te groot succes, want na een uitleenbeurt aan West Bromwich Albion werd hij deze zomer verkocht aan Trabzonspor.  

5: Philippe Coutinho
Onder meer Inter, Liverpool, FC Barcelona en Bayern München prijken op het spelerspaspoort van Coutinho. Als grote belofte werd de Braziliaan naar Italië gehaald, maar als speler van Inter wist hij niet te imponeren. Liverpool pikte hem vervolgens op voor slechts dertien miljoen euro. Daar zal men geen spijt van hebben gehad, want in Engeland groeide hij uit tot één van de beste spelers van de Premier League. Barcelona betaalde in januari 2018 zelfs €145 miljoen voor de creatieveling. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner