20.12.2019 13:45

Komst Adovcaat zorgt altijd voor serieus shockeffect

Onder Jaap Stam kende Feyenoord een matige periode. Toen de oefenmeester ermee stopte, stelden de Rotterdammers Dick Advocaat aan. Onder de routinier 72-jarige trainer wordt het verwachte resultaat geboekt.

Feyenoord sprokkelt zijn punten en bekerde donderdagavond verder ten koste van SC Cambuur. Dat gaat soms met hangen en wurgen, maar Advocaat doet precies wat van hem wordt verlangt, evenals hij dat deed bij zijn vorige klussen toen hij gaandeweg het seizoen instapte. Bij Sparta Rotterdam, FC Utrecht en Feyenoord schoot het gemiddelde puntenaantal met Advocaat voor de groep de lucht in.

Het shockeffect wat Advocaat teweegbrengt als tussenpaus:

 • 2019/20 – Feyenoord
  Gem. punten voor Advocaat: 1,27 punten (11 duels)
  Gem. punten met Advocaat: 2,33 punten (6 duels)
   
 • 2018/19 – FC Utrecht
  Gem. punten voor Advocaat: 1 punt (5 duels)
  Gem. punten met Advocaat: 1,66 punten (29 duels)

  2017/18 – Sparta Rotterdam
  Gem. punten voor Advocaat: 0,65 punten (17 duels)
  Gem. punten met Advocaat: 0,94 punten (17 duels)

Onder Advocaat, die eind oktober bij Feyenoord instapte, werd er gewonnen in de Eredivisie van VVV-Venlo, RKC Waalwijk, PEC Zwolle en PSV. Daarnaast werd er gelijkgespeeld tegen Vitesse en FC Groningen. Het leverde zodoende twaalf punten op en alleen AZ Alkmaar presteerde in die periode beter dan Feyenoord. De Stadionclub houdt bijvoorbeeld Ajax onder zich. De Amsterdammers verzamelden twaalf punten, mede door twee nederlagen tegen Willem II en AZ.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner