23.01.2020 10:39

FC Barcelona betaalt met afstand het meeste salaris

Sportief heeft de overstap van Frenkie de Jong naar FC Barcelona een hoop opgeleverd, maar ook financieel is de voormalig middenvelder van Ajax er niet slechter op geworden. Bij Barça is hij bij de best betaalde club ter wereld gekomen.

Een selectiespeler van Barcelona strijkt jaarlijks liefst 11,5 miljoen euro op. Een ongekend bedrag, al ligt het net iets lager dan vorig seizoen. Toen overschreed de Catalaanse club de grens van liefst twaalf miljoen euro. De ploeg van De Jong houdt Real Madrid nog ruim achter zich, want De Koninklijke betaalt met 10,4 miljoen euro gemiddeld ruim 1 miljoen euro minder.

Juventus stond vorig seizoen nog op de negende plaats, maar is inmiddels opgeschoven tot de derde plek achter Barcelona en Real Madrid. Dat heeft vooral te maken met de komst van Matthijs de Ligt, Aaron Ramsey en Adrien Rabiot en de terugkeer van Gonzalo Higuaín. De Oude Dame betaalt 9,4 miljoen euro per speler. 

De 5 clubs die het meeste salaris betalen:

  1. FC Barcelona – 11,5 miljoen euro
  2. Real Madrid – 10,4 miljoen euro
  3. Juventus  – 9,4 miljoen euro
  4. Paris Saint-Germain – 8,3 miljoen euro
  5. Manchester City – 8,1 miljoen euro

Ajax
Ook het salarishuis van Ajax groeide in 2019 ten opzichte van 2018, maar toch komen de Amsterdammers nog lang niet in de buurt van de Europese elite. Dat komt doordat in het Global Sports Salary Survey het gemiddelde wordt genomen van de hele selectie en bij Ajax worden daarom veel jonge spelers zoals Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp meegerekend. Die spelers halen het gemiddelde flink naar beneden. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner