18.09.2013 22:30

Barcelona neemt pas in tweede helft afstand van Ajax

Zoals verwacht heeft FC Barcelona woensdagavond een overwinning geboekt op Ajax. Dat ging echter minder overtuigend dan vooraf was voorspeld. Vooral in de eerste helft speelden de Catalanen op een laag tempo. Uiteindelijk stond er wel een 4-0 eindstand op het scorebord. De gevierde man was uiteraard Lionel Messi.

De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang. Het meeste balbezit was voor Barcelona, maar de thuisploeg wist in de eerste twintig minuten geen kans te creëren. Het eerste echte gevaar resulteerde echter in een doelpunt. Een vrije trap van Lionel Messi verdween via de linker paal achter doelman Kenneth Vermeer, die kansloos was. Pas daarna leek Ajax de schroom enigszins van zich af te kunnen gooien.

Barça werd in de eerste helft niet meer gevaarlijk, maar Ajax kreeg twee kansen op een doelpunt. Eerst moest Victor Valdes redding brengen op een goede kopbal van Ricardo van Rhijn. Even later had Lerin Duarte de hoek voor het uitkiezen. De voormalig Heracles Almelo-speler schoot de bal door het midden, waardoor Valdes het leder eenvoudig keerde.

In het tweede bedrijf ging het tempo van Barcelona flink omhoog, wat ook in meer gevaar van de gastheren resulteerde. Al snel had Messi zijn tweede van de avond te pakken. Een razendsnelle counter werd door de Argentijn achter Vermeer geschoven. Even daarna was Pique verantwoordelijk voor de 3-0. De mandekker kopte een perfecte voorzet van Neymar tegen de touwen.

Uiteindelijk was het de avond van Messi, die met het 4-0 doelpunt een hattrick achter zijn naam zette. De international had op de rand van het strafschopgebied de hoek voor het uitkiezen en schoof behendig raak. Of het niet al erg genoeg was miste Kolbeinn Sigthorsson een kwartier voor een strafschop namens Ajax. Zijn zwakke inzet werd gekeerd door Valdes. In de slotfase was het tegengehouden geblazen voor Ajax, dat blij mocht zijn dat Barcelona geen doelpunt meer maakte.