11.06.2013 21:00

Venijn in staart bij Jong Noorwegen-Jong Italië

In hun onderlinge duel op het EK U21 hebben Jong Noorwegen en Jong Italië met 1-1 gelijkgespeeld. De doelpunten vielen in de slotminuten en zorgden zo voor een spannende slot.

Gezien het spelbeeld de gehele wedstrijd waren het de Italianen die het meeste aanspraak mochten maken op een doelpunt. De wetenschap dat bij een gelijkspel zowel de Italianen (als groepswinnaar) als de Noren naar de halve finales zouden gaan, leek bij beide teams in de achterhoofden te zitten. Jong Italië had in de eerste en de tweede helft de overhand en creëerde ook de gevaarlijkste kansen. Het was spits Destro die ze echter mistte. Voor rust speelde hij zichzelf goed vrij en had hij de pech dat de Noorse goalie Østbø in de weg lag. Na rust had Destro het aan zichzelf te wijten dat het 0-0 bleef. Op randje buitenspel mocht alleen naar het Noorse doel, omspeelde de keeper maar vond uiteindelijk het zijnet.

De wedstrijd leek hard op weg naar 0-0, maar arbiter Bebek besloot anders. Hij zag in duw- en trekwerk tussen Strandberg en Caldirola een penalty die door Strandberg zelf feilloos werd binnengeschoten. Daarmee had Jong Noorwegen de zege en de groepswinst voor het oprapen. De Italianen rechtten nog een keer de rug en kregen op de valreep dan toch hun gerechtigheid. Bertolacci bleef met zijn rug naar het doel koel toen een afgeslagen bal in de Noorse zestien bleef hangen. Met links legde hij de bal knap in de verre hoek waardoor Jong Italië het feestje als groepswinnaar vierde.