12.06.2013 21:00

Duitsland verlaat Israël met een overwinning

D Jong Duitsland heeft een nipte 2-1 overwinning op Jong Rusland geboekt. Duitsland domineerde het duel, maar kwam op achterstand. Alan Dzagoev scoorde voor de Russen. Doelpunten van Patrick Herrmann en een strafschop van Sebastian Rudy zorgde ervoor dat Duitsland met overwinning het toernooi verlaat.

Duitsland was in de eerste helft de betere partij en creëerde de beste kansen. Kevin Volland en Patrick Herrmann kregen de bal echter niet achter doelman Aleksandr Filtsov. De Russen kwamen zelfs op voorsprong, geheel tegen de verhouding in. Een mooie combinatie tussen Shota Bibilov en Alan Dzagoev zorgde ervoor dat laatstgenoemde kon scoren. Rusland werd daarna iets sterker, maar wist niet meer tot scoren te komen.

De Duitsers kwamen na een sterke fasen van de Russen weer beter in de wedstrijd Een doelpunt van Herrmann bracht de Duitsers weer op gelijke hoogte. Op aangeven van Volland kon de vleugelaanvaller van Borussia Mönchengladbach van dichtbij de bal achter Aleksandr Filtsov schieten. Vlak voor rust kregen de Russen ook nog eens de rode kaart. Een ongecontroleerde tackle van Georgiy Shchennikov op Tony Jantschke werd terecht met rood bestraft.

Ook in de tweede helft bleven de Duitsers dominant. Duitsland kreeg veel grote kansen, maar waren niet effectief genoeg. Duitsland kwam op voorsprong nadat Taras Burlak een overtreding op Herrmann had begaan. De bal ging op de strafschopstip en Sebastian Rudy, mocht achter de bal gaan staan. De middenvelder van Hoffenheim schoot de bal feilloos in de linkerhoek, Filtsov dook de verkeerde kant op.

De Duitsers hadden echter meer moeten scoren, naast een grote mogelijkheid voor Rudy (hij schoot de bal van dichtbij voorlangs) had ook Sebiastian Polter moeten scoren. Polter werd goed weggestuurd door Volland. De spits kwam oog in oog met de doelman te staan en probeerde hem te omspelen, maar Filtsov wist goed redding te brengen. Het bleef bij 2-1, waardoor Duitsland met een overwinning het toernooi verlaat.