12.06.2013 21:00

Jong Nederland kan vizier richten op Italië na zeperd tegen Spanje



Jong Nederland kan zich opmaken voor de clash in de halve finale van het jeugd-EK met Jong Italië. De mannen van Cor Pot verloren in het HaMoshava Stadion in Petach Tikwa met 3-0 van de leeftijdsgenoten van Jong Spanje en eindigde daardoor als nummer twee in poule B.

Nederland begon aan het duel met een geheel nieuw elftal ten opzichte van de eerdere zeges op Duitsland en Rusland. Ook Spanje verscheen met een gewijzigd team, maar kon nog wel beschikken over sterkhouders Thiago Alcántara en Isco.

Het was Spanje dat het best aan de wedstrijd begon. De Noord-Europeanen speelden in een hoog tempo en voetbalden zich op die manier simpel onder de druk van Nederland uit. Grote kansen leverde dan in de openingsfase niet op.

Na een klein half uur kwam de ploeg van trainer Julen Lopetegu verdiend op voorsprong. Verdediger Mike van der Hoorn kon slechts zijn voet zetten tegen een dieptepass, waardoor Pablo Sarabia kon oppikken. Hij behield het overzicht en vond bij de tweede paal de geheel vrijstaande Morata, die zijn derde treffer van het toernooi liet aantekenen: 1-0.

Nederland leek de kluts kwijt, maar kreeg met het nodige geluk een enorme kans op de gelijkmaker. Een vrije trap van Depay werd van richting veranderd en belandde daardoor plots voor de voeten van Van der Hoorn. De verdediger van FC Utrecht toonde zich niet slagvaardig genoeg en schoot het speeltuig vanaf een meter of drie precies op doelman De Gea.

Aan de andere kant van het veld was Spanje een stuk doeltreffender. Muniain bediende met een fraaie dieptepass Isco, die de bal voortreffelijk controleerde. De spelmaker van Málaga stiftte de bal beheerst over de uitgekomen sluitpost Bizot heen en bepaalde zo de ruststand op 2-0.

Na de theepauze was het speelbeeld identiek aan het eerste bedrijf. Depay was met een vrije trap nog het dichtst bij een aansluitingstreffer. De aanvaller van PSV trof de lat. Nederland was verder aanvallend onmachtig.

Invaller Alvaro Vázquez zorgde kort voor tijd voor het slotakkoord. Net nadat Hoesen de lat raakte, tikte de invaller de slotminuut de derde Spaanse treffer tegen de touwen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner