08.06.2013 23:30

Wedstrijdverslag Italië-Israël

Het werd uiteindelijk een makkelijke wedstrijd voor Jong Italië in het Bloomfield Stadium in Tel Aviv. De ploeg van coach Devis Mangia maakte in de eerste wedstrijd, tegen Jong Noorwegen, al indruk met fris voetbal. Dat deed de ploeg ook in de ontmoeting met het gastland: Jong Israël.

In de eerste helft begon Jong Israël nog fel en met enige druk naar voren. Dreiging kwam vanaf de rechterkant bij Israel Zaguri, maar die dreiging werd nooit omgezet in doelpogingen. Na tien minuten vonden de Italianen het mooi geweest en ze namen het heft in handen. Goed positiespel, snel combinatievoetbal en de aanwezigheid van smaakmaker Lorenzo Insigne zorgde voor grote kansen voor Italië. Dit leverde in de achttiende minuut uiteindelijk de 1-0 op voor Jong Italië door middenvelder Saponera. In die aanval liet Italië zijn kwaliteit zien: snel omschakelen, secure passing en veel inzicht. In de periode na dit doelpunt stond Marco Verratti op en die sleepte zijn ploeg door een saaie, rommelige fase heen. De kleine Italiaan zorgde voor de opbouw en bracht rust in het elftal op de momenten dat Israël druk zette. Even later werd het nog lastiger voor Jong Israël als Eyal Golasa het veld moet verlaten na een forse overtreding op Saponara. Jong Israël moest met tien man verder en de score werd even later in de 42e minuut verdubbeld. Spits Gabbiadini van Jong Italië schoot knap in met zijn linkerbeen en zorgde zo voor een mentale tik viir Jong Israël vlak voor de rust.

In de tweede helft gebruikte Jong Israël een oud Italiaanse strategie: tegenhouden. Alle spelers van coach Guy Luzon werden teruggetrokken rond het eigen strafschopgebied om het verlies beperkt te houden. Dat lukte Jong Israël niet, want in de 53e minuut was het alweer raak. Een vrije trap op twintig meter van het doel van Israël-keeper Kleiman werd genomen door Gabbiadini. Genomen en verzilverd, want de Italiaan schiet de bal snoeihard in de verre hoek en brengt de Italianen zo op 3-0. Jong Italië speelde de wedstrijd rustig uit en probeerde de bal zo lang mogelijk in de ploeg te houden. Alsof het nog niet erg genoeg voor Jong Israël was, maakte de middenvelder Alessandro Florenzi er ook nog 4-0 van in de 71e minuut. Na de 4-0 nam Jong Italië gas terug en wachtte het op het fluitje van scheidsrechter Hategan. Die klonk uiteindelijk na 92 minuten in het Bloomfield Stadium in Tel Aviv. Jong Italië plaatst zich voor de halve finale op dit EK onder 21. Jong Israël moet de derde poulewedstrijd nog afwachten om te kijken of het zich als de nummer twee kan plaatsen voor de halve finale op dit EK in eigen land.