25.07.2013 22:30

FC Utrecht blameert zich en is uitgeschakeld

Jens Toornstra in duel met zijn tegenstander tijdens het gelijkspel met Differdange. (25-07-2013)

FC Utrecht is in de tweede voorronde van de Europa League uitgeschakeld. Na in Luxemburg met 2-1 van Differdange te hebben verloren, kwam het thuis niet verder dan 3-3. Alle drie de doelpunten van Utrecht kwamen op naam van Jacob Mulenga.

Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd. Zowel FC Utrecht als FC Differdange 03 liet zich aanvallend zien. In de beginfase leverde het aanvallende spel een kans voor de thuisploeg op. Bob Schepers kwam aan de linkerkant door en leek te profiteren van de twijfelende doelman. De goalie voorkwam nog net dat de voorzet van Schepers ingetikt werd door Jacob Mulenga. Utrecht had daarna de overhand, maar dat leverde geen kansen op.

Differdange ging zich gedurende de eerste helft steeds vaker met het spel bemoeien en kwam na een half uur zelfs op voorsprong. Yannick Bastos zag zijn voorzet vanaf rechts vrij ingekopt worden door Omar Er Rafik, die ook in de eerste wedstrijd trefzeker was. Vervolgens kreeg Differdange nog twee mogelijkheden om de score uit te breiden. De aanvallers van de ploeg uit Luxemburg waren echter niet scherp genoeg. Ondanks dat het spel van Utrecht steeds slechter werd, slaagde het er in op gelijke hoogte te komen. Op slag van rust profiteerde Mulenga van een fout van de doelman. De goalie ging onder een hoge bal door, waarna de spits de bal in een leeg doel werkte.

Direct na de theepauze leek Utrecht al snel goed op weg. Binnen tien minuten na de rust stond de thuisploeg al met 3-1 voor. Beide doelpunten kwamen op naam van Mulenga. In de 51e minuut schoof hij op aangeven van Toornstra raak en vier minuten later tikte de aanvaller de voorzet van Cedric van der Gun binnen.

Toch kon de ploeg Differdange niet van zich afhouden. Geoffrey Franzoni bracht de stand op 3-2 vanuit een strafschop. Dat betekende dat Utrecht nog een doelpunt moest maken. In plaats van zelf te scoren, kreeg Utrecht de gelijkmaker om de oren. Yannick Bastos zag de bal voor zich verschijnen en schoot de bal hard in het doel. Even daarvoor schoot Differdange nog op de paal. In de slotfase was Utrecht niet bij machte om tot een overwinning te komen. Daardoor is de ploeg van trainer Wouters in de tweede voorronde van de Europa League uitgeschakeld.