08.08.2013 23:00

Vitesse met schaamrood op de kaken uit Europa

In een teleurstellende wedstrijd tegen het Roemeense Petrolul Ploieşti heeft Vitesse met 1-2 het onderspit moeten delven. Na het 1-1 gelijkspel in Roemenië, betekent dit dat Vitesse na één ronde alweer uit Europa ligt. Na FC Utrecht is dit alweer de tweede Nederlandse ploeg die tegen een laaggeklasseerd team ten onder gaat

Op de eerste twintig minuten van de wedstrijd na haalde Vitesse geen moment het normale niveau. In de eerste twintig minuten creëerden de mannen van Peter Bosz vele kansen, maar wist het geen enkele keer te scoren. Compleet tegen de verhouding in was het juist Boudjemaa die Petrolul in de 21e minuut op voorsprong wist te zetten.

Na deze tegentreffer kwam Vitesse geen moment meer tot het niveau van de eerste twintig minuten. Het tempo was uit de wedstrijd en de angst voor nog een tegentreffer leek toe te slaan. Vlak na rust leefden de Arnhemmers nog even op, maar na een kansje van Petrolul viel Vitesse weer terug in het oude tempo.

Op het moment dat de Vitesse-aanhang zich er mee ging bemoeien en de eerste fluitsignalen hoorbaar waren, was het daarentegen Van der Heijden die verrassend de gelijkmaker op het bord zette. Uit een hoekschop kopte de centrale verdediger de bal tegen de netten. Even stonden de neuzen weer de goede richting op, maar opvallend genoeg was dit binnen tien minuten al weer voorbij nadat de Roemeense Alcenat van het veld kon na zijn tweede gele kaart.

Petrolul trok zich met tien man terug achter de bal en voetbalde om de verlenging te halen. Kansen werden er dan ook nauwelijks meer gecreëerd door Vitesse. In de laatste seconden van de blessuretijd was het zelfs Petrolul dat met een vrije trap op de rand van het strafschopgebied de beslissende treffer mocht binnenschieten.

Een nederlaag die Vitesse volledig aan zichzelf te wijten had. De Arnhemmers zaten geen moment in de wedstrijd en konden het veld verlaten met het schaamrood op de kaken.